doupto.com 15k$ video contest

יום חמישי, 3 ביולי 2008

Multi-Bootבעזרת וויסטה Boot Manager

הבטחתי לכתוב מדריכים לתהליך ה Multi-Boot, אז הנה הם, זה הראשון שבהם והוא מסביר איך להשיג Multi-Boot עם וויסטה BCD Boot Manager.

בתהליך זה אני מניח שבהתחלה היה לכם וויסטה מותקנת ובנוסף לה התקנתם OSX86. (אם אתם כבר יודעים איך לתקן את וויסטה ואתם מעוניינים בתהליך בלבד אז קפצו לשלב 16 בהמשך פוסט זה)

אם יש לכם מחשב שמותקן עליו לאופרד OSX86 בלבד אז התחילו לקרוא מכאן, במידה ויש כבר וויסטה ו OSX עובד, דלגו לשלב 3.
1. בעזרת תוכנה ליצירת מחיצות (Partition) צרו מחיצה שעליה תתקינו את וויסטה, דוגמה לתוכנות כאלה: Partition Manager, Partition Magic, GParted, וכולי.


2. התקינו את וויסטה כמו שמתקינים תמיד בלי צעדים מיוחדים, רק וודאו שאתם מתקינים אותה על המחיצה שכרגע יצרתם, תוכלו לזהות את המחיצה ע"פ המספר שלה, המקום הסידרתי שלה, והגודל שלה.


3. אחרי שהתקנתם את וויסטה והיא עובדת בדיוק כמו שאתם רוצים(כן בטח), עכשיו זה השלב להחזיר את המחיצה של ה OSX למצב bootable (כך שהשגיאה HFS+ Error לא תופיע), הכניסו את הדיוידי של Leopard/Tiger ועלו מתוכו אל מצב single user, (לפרטים נוספים קראו כאן)


4. בצעו mount על מערכת הקבצים שלכם כך: /sbin/mount -uw /


5. כנסו אל תוכנת ה fdisk כך: fdisk -e /dev/rdiskX (כאשר במקום X כתבו את מספר הדיסק שעליו מותקנת מערכת ההפעלה OSX שימו לב שהכונן הקשיח הראשון מספרו 0)


6. הציגו את טבלת המחיצות שעל אותו כונן כך, הקלידו: print או p בקיצור


7. השלב הבא בוא להפוך את מחיצת ה OSX ל bootable (המחיצה אמורה להיות מסוג קבצים HFS+) כתבו:
flag X (החליפו את X במספר המחיצה שעליה מותקנת OSX בתמונה הזאת מספר המחיצה היא 2)
ואז כיתבו:
update או u וליחצו אנטר
write או w וליחצו אנטר
quit או q וליחצו אנטר
ובצעו אתחול


8. עכשיו אתם אמורים לראות את ה darwin boot loader ובצעו עליה אל מערכת ה OSX, אם אתם מקבלים בשלב זה סמן מהבהב בלבד, או את השגיאה: HFS+ Error חיזרו על השלבים 3 עד 7.


9. כעת אם תאתחלו את המחשב ותנסו לבחור בוויסטה מתפריט ה darwin אתם אמורים לקבל שגיאה: windows is missing winload.exe or corrupted או משהוא דומה (אגב אם אין לכם את השגיאה וחלונות עולה רגיל, אז סיימתם את העבודה ואתם יכולים להשתמש בתפריט של דארווין כמנהל ה boot).


10. כעת חיזרו על צעדים 3 עד 7 עם הבדל אחד: סמנו את המחיצה של חלונות הפעם במקום את המחיצה של OSX (בשלב ה flag מספר 7):


11. כעת הגיע הזמן לתקן את ההתקנה של וויסטה, הכניסו את הדיוידי של וויסטה ועלו ממנו


12. במסך הבא שאתם רואים לחצו על next


13. לחצו על הלינק למטה "Repair your computer"


14. מתוך החלונית "system recovery options" לחצו על "Repair and restart"


15. אם זה לא עזר וויסטה עדיין לא עולה, אז אתם צריכים תהליך מתקדם יותר, אתם יכולים לקרוא את המאמר הנהדר הזה שמסביר כיצד (באנגלית).

16. בשלב הבא, אחרי שוויסטה עולה רגיל, אנחנו צריכים להוסיף את OSX86 Leopard אל תפריט הפתיחה של וויסטה, מתפריט התחל מצאו את CMD ולחצו עליו קליק ימני ובחרו: "run as administrator" כשיבקש אישור - אשרו.


17. בתוך חלונית הדוס כיתבו: bcdedit /copy {current} /d Leopard פקודה זו תגרום למנהל העלייה של חלונות להעתיק את השורה הקיימת שמעלה את וויסטה לכניסה חדשה ולקרוא לכניסה בשםleopard, התשובה שתקבלו תציג את ה GUID החדש שהרשומה החדשה קיבלה, העתיקו את מספר ארוך זה ללא הסוגריים המסולסלות כי מיד נשתמש בו


18. אתם יכולים להציג את הרשומות הקיימות בתפריט ע"י הפקודה: bcdedit /enum active, והתשובה שתקבלו היא הצגה של כל הכניסות הקיימות בתפריט מנהל העלייה וזה יראה כך:


19. כעת נקבע את ה GUID החדש שהעתקנו ויצרנו ונכוון אותו להעלות את מערכת ההפעלה OSX כתבו: bcdedit /set {YOUR_CREATED_GUID} PATH \chain0

אל תשכחו להחליף את המילה YOUR_CREATED_GUID במה שהעתקתם קודם

20. לסיום אנחנו צריכים להעתיק את קובץ ה boot של OSX chain0 מתוך הדיוידי התקנה של leopard, קובץ זה נמצא בספרייה הראשית של הדיוידי העתיקו אותו אל c:\ בכונן של וויסטה (במידה ואין לכם את הדיוידי או שאתם לא מוצאים את הקובץ תוכלו להוריד אותו מכאן)


21. אתחלו את המחשב, אתם אמורים לראות את התפריט של וויסטה שמכיל כניסה נוספת בשם leopard שלחיצה עליו תוביל להטענה של מערכת ההפעלה של OSX


תהנו.

מחיקה לנצח עם Shift+Delete על מק


נמאס לכם כל הזמן למחוק ואז לרוץ ל "Empty Trash"?
האם שמתם לב שאי אפשר לרוקן מהפח פריט אחד אלא את כל הפח או כלום, האם רציתם למחוק מהפח רק פריט אחד (או יותר) מבלי לרוקן את כל הפח?
זאת אחת הדוגמאות לתכונה שאפל לא דאגה לה, ומאוד חסרה למומרי חלונות (Windows Switchers).

טוב, אז הגיע הזמן שזה לא יחסר יותר, כתבתי סקריפט פשוט בששפת אפל-סקריפט (AppleScript) שנקרא PermDelete שמאפשר מחיקה מיידית של קובץ או מספר קבצים, ספריה או מספר ספריות, מיידית ללא צורך לעבור דרך הפח, בנוסף הסקריפט יאפשר למחוק פריט או יותר מהפח ללא צורך לרוקן את הפח.

אני משתמש בתוכנה בשם "Spark" שהיא אפליקציה חינמית מגניבה שמאפשרת לחבר בין צירוף מקשים (כמו Shift+Delete) ולחבר את צירוף המקשים לסקריפט או שורת פקודה או תוכנה, כמוAppleScript, האפליקציה מריצה שרות בזיכרון (בחלונות קוראים לזה Service ובמק קוראים לזה Demon) ואז כאשר נקלט הרצף הקשות שכיוונתם (כמו Shift+Delete) יורץ הסקריפט שחיברתם אליו.

איך זה יעבוד?
כאשר אתם בפיינדר בכל מקום במערכת (לאופרד או טייגר) ביחרו קבצים וספריות שאותם אתם מעוניינים למחוק ולחצו Shift+Delete (לא backspace) ויופיע דיאלוג השואל האם אתם בטוחים שאתם מעוניינים למחוק את הקבצים הבחורים? אם תלחצו על הכפתור "OK" אז הקבצים שבחרתם ימחקו לעד, בלי שום אופציה לשחזר אותם, לא תהיה לכם אופציה ללכת לפח ולשחזר אותם, אם תבחרו "Cancel" הסקריפט יפסיק והמחיקה תבוטל.

הטבה נוספת שתזכו לה בשימוש עם הסקריפט הזה, היא היכולת למחוק קבצים מהפח ללא צורך לרוקן את הפח לחלוטין, פשוט בחרו את הקבצים והסיפריות שבפח שאותם אתם מעוניינים למחוק ולחצו Shift+Delete (לא backspace).

מה זה Apple Script?
AppleScript היא שפת סקריפט לצורך כתיבת הרחבות (Plugin) למערכת ההפעלה, וניתן להשתמש בה גם כשפת סקריפט למשימות אחרות אפילו תוכנות שלמות, השפה מקבילה ביכולות שלה ובהתנהגות וקלות הפיתוח כמו ל VB (Visual Basic) בחלונות, היא מאפשרת אינטראקציה מהקוד עם כל תוכנה שקיימת ורצה על מק, נותנת את היכולת להפעיל תכונות של אותה אפליקציה שאליה מתממשקים, יכולת שליטה על חלקים ממערכת ההפעלה, אפילו אחרי שתוכנה כבר רצה ניתן להתממשק אליה, ניתן לשגר פקודות לאפליקציה כאילו שהשתמשתם ב API שלה או כאילו שמשתמש מקליד על המקלדת או בוחר כפתורים בתפריטים, אני אסקור את שפת AppleScript בפוסטים הבאים ב Dev4Mac.

מה צריך?
  1. הורידו את הסקריפט הזה (אני כתבתי אותו אז תשתמשו בו חופשי)
  2. תורידו את Spark מכאן
איך מתקינים?
תתקינו את Spark (התקנה מאוד פשוטה, הכניסו (Mount) את ה DMG, תעתיקו את התוכנה Spark אל ספריית Utilities או Applications)
תריצו את Spark
תוסיפו את הסקריפט PermDelete אל ה AppleScript HotKey Group כך:
מהתפריט הנגלל Option בחלק העליון השמאלי בחרו: "AppleScript".


הצעד הבא הוא לבחור את שילוב המקשים שתרצו לחבר לסקריפט (אני משתמש ב Shift+Delete)


כתבו שם משמעותי לפעולה זו, ובחרו בטאב "File" ובחרובסקריפט שהורדתם קודם permDelete


לסיום לחצו על הכפתור "start" בתחתית המסך כדי ש Spark Demon יוכל להתחיל לעבוד


זהו זה עכשיו נסו את זה.
אתם אמורים לקבל את הדיאלוג הזה כאשר תנסו למחוק קובץ בעזרת המקשים Shift+Delete


זכרו דבר אחד: אם תרצו להשתמש בתכונה זו מעתה ואילך על Spark Demon להיות זמין בכל עת, גרמו לו לעלות אוטומטית בעליה, (אם בחרתם בהרצה הראשונה להריץ אותו תמיד בזמן העליה אז הוא יהיה זמין אם לא אתם יכולים לעשות את זה דרך Software Preferences, Acconts, Startup Items).

בנוסף אם החלטתם לשנות את הסקריפט תצטרכו להוריד ולהעלות את ה Demon של Spark שוב, כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ על האייקון של Spark שוב, ולמרות שהוא רץ הוא יציג את החלון, לחצו Stop Demon כדי לעצור ואז Start Demon והשינויים יכנסו לפועל.

תהנו.

יום רביעי, 2 ביולי 2008

מה זה קובץ DAA?



לאחרונה הורדתי משחק וגיליתי שהוא ארוז בקובץ מסוג DAA.
DAA הם ראשי תיבות של "Direct Access Archive" זה פורמט פרטי הדומה ל ISO, DMG וכולי.
על חלונות ניתן לפתוח אותו רק עם התוכנה PowerISO,
המיוחד בפורמט DAA הוא שהוא תומך בהצפנת הקובץ, והגנה על התוכן המוכל בעזרת סיסמה.

פתרון אחד לפתיחת הקובץ על מק הוא להשתמש באימולטורים של חלונות כגון: Parallels, VMWare, Darwine, CrossOver וכולי.

פתרון שני ופשוט יותר הוא להוריד תוכנה חינמית קטנה שממירה קבצי DAA לסוג קבצי ISO שהם נתמכים בצורה מלאה ע"י מק, התוכנה נקראת: "DAA Converter" היא מבוססת על תוכנית שהיא שורת פקודה (Command Line) בשם : daa2iso.

התוכנה ניתנת להורדה מכאן.

אחרי שהורדתם אותה תעתיקו אותה אל ספריית "Applications" או "Utilities" או כל ספריה אחרת שתרצו, ואז תלחצו על האייקון דאבל קליק ויופיע חלון הדומה לזה:


ומיד מופיע דיאלוג חיפוש קובץ,


אתם צריכים לבחור קובץ DAA שאתם מעוניינים להמיר,


לאחר כמה שניות או דקות (תלוי בגודל הקובץ, מהירות המחשב, מקום פנוי על הדיסק) החלונית תעלם ותשארו עם הקובץ ISO המומר.



תהנו.

קבצי Sit ו Sitx

כאשר מורידים התקנות למק ומנסים להתקין אותם על האקינטוש, נתקלים מידי פעם בקבצים שהם לא DMG אלא בעלי סיומת: sit או sitx, אלה הם קבצים מסוג עותק דיסק, או Disk Image כמו iso/dmg, והם שייכים למקים קלאסיים, מקוריים, כיום משתמשים ב DMG, ולכן אי אפשר לפתוח בלאופרד מהפיינדר ישירות את הקבצים אלא צריך להשתמש בתוכנה הנקראת Stuffit Expander וניתן להוריד אותה מכאן.



שי.

מה זה קובץ DMG?

DMG הוא קובץ מקביל ל ISO על מערכת הפעלה של מק,
הוא מכיל עותק בינארי של דיסק, ניתן לצרוב אותו לסידי או דיוידי, ניתן לאחזר אותו לתוך כונן או דיסק-און-קי, ניתן גם "להכניס" אותו לכונן ווירטואלי ולהשתמש בו כאילו יש לנו עוד דיסק במערכת, הפעולה נקראה Mount, בנוסף כמעט כל התקנה שתורידו למק תהיה של קובץ DMG,
כאשר תלחצו דאבל קליק על קובץ ה DMG תראו אייקון יפה על שולחן העבודה שיאפשר גישה לקבצים שנמצאים בתוך ה DMG.

כלי עזר טוב ליצירת קיבצי DMG משלכם הוא "DMG Master",
ניתן ליצור קבצי DMG גם בעזרת Disk-Utility.